Това е Джордж. Той е 180-сантиментров робот, който е ръчно изработен от британеца Тони Сейл през 1950 г. Прилича на тенекиения човек от "Магьосникът от Оз", но е направен от алуминия на бомбардировач от Втората световна война.

Джордж може да ходи и бива направляван с дистанционно от създателя си. Тони Сейл е бил член на Кралските военно въздушни сили, но любовта му към роботиката е започнала още когато е бил на 12. Тогава е била създадена първата версия на Джорж. С годините моделът се усъвършенствал, докато не се превърнал в металния гигант, който е в момента.

При пускането му медиите на Острова полудяват и поставят симпатичния робот във всякакви ситуации - от домакински помощник, до войн на бойното поле.

Но след 15-те му минути слава Джордж е оставен да прашасва в гаража на Сейл. До сега.

През годините пенсионерът развил странно хоби - да реставрира технологии от времето на Втората Световна. През последните 16-години той се занимавал с реставрирането на компютъра "Колос", който се занимавал с дешифрирането на нацистките кодирани съобщения.

След като завършил грандиозния си проект, той решил да види в какво състояние е Джордж. Оказало се, че с подмяна на батериите и малко машинно масло роботът бил като нов, а възрастта му въобще не личала.

Джордж ще бъде изложен в Музея за компютри в Бъкингамшир, Англия, където ще прави компания на компютъра "Колос".