Вицепрезидентът на "Евроинс-Черно море“ Симеон Варчев очаква трудно гостуване на неговия тим в Ботевград срещу местния "Балкан“. Двата тима се изправят един срещу друг в мач от седмия кръг на Националната баскетболна лига в неделя от 18 ч. Преди този двубой съперниците имат по три победи и три загуби и делят трето/четвърто място в първенството.


"В "Балкан“ има много опитни играчи. Всички познават качествата на Йордан Бозов и Георги Давидов – баскетболисти с класа и опит. Много трудна среща ще бъде. Аз лично я очаквам с любопитство. Интересно ми е да видя дали след добрите игри и резултати у дома напоследък младите състезатели могат да направят нещо и на чужд терен. Аз като треньор винаги съм твърдял, че победите на чужд терен са много по-важни, отколкото тези на собствен. Все пак у дома и стените помагат. Сега ще видим дали имаме бойци, тъй като баскетболът не е само до майсторство, трябва и проява на характер“,заяви за "Народно дело“ треньор №1 на Варна на ХХ в.


Той е доволен, че селекционерът на националния отбор Росен Барчовски обяви, че ще извика Симеон Илиев и Тихомир Желев в разширения състав на България. Припомняме, че друг талант на "Черно море“ - Сашо Янев, вече игра в европейските квалификации при мъжете. "Очаквах това да се случи. Сигурен съм, че до края на първенството ще се изявят и други наши баскетболисти и също ще попаднат в националния тим. Те вече играят с по-добро самочувствие, а и Любо Минчев им помага за това“, завърши вицешефът на "моряците“.
В състава на "Черно море“ няма контузени баскетболисти, а тимът потегля за Ботевград утре.