Емануела призна пред в.Труд, че предпочита да ходи на сеанси при психолог и да споделя проблемите си там, вместо да ги обсъжда с жените около себе си. Тя сподели още, че една от най-добрите й приятелки в момента е майката на годеника й Денис - Диди. С нея често си говорели.

"Суеверна съм - вярвам, че не е хубаво черна котка да ми мине път, но пък числото 13 ми носи само късмет" - признава изпълнителката. Случвало й се да ходи и на врачки, но само за забавление, защото нямало как да вярва на хора, които ти предричат съдбата срещу пари. Тя често сънувала кошмари, но досега не е имала например еротични сънища.

Оказва се, че най-големият страх на Емануела са големите височини. "Дори от петия етаж да погледна през терасата, краката ми изтръпват. Имам една приятелка, която живее на 12-ия етаж, и когато й ходя на гости, винаги се качвам по стълбите. Самата мисъл, че мога да пропадна от високо с асансьора ме побърква".

На въпроса какво й къса нервите (по текста на едноименната й песен), брюнетката отговори категорично: "Лъжата". И добави, че не е способна да преиначи истината дори идеята да е благородна.