Убедителна победа с 20 точки разлика - 87-67 над Евроинс Черно море, постигна  тази вечер Балкан в последния мач от седмия кръг на НБЛ. Зелените превъзхождаха своите млади съперници от началото до края на срещата и доставиха огромно удоволствие на зрителите в зала Балкан.

Балканци дръпнаха с 14-9 още в 4-та минута и спечелиха първата част с 28-23. През втората, която не бе толкова резултатна, те позволиха на моряците да отблежат само 12 точки и на полувремето имаха преднина от 12 точки - 45-37.

Още от самото начало на третата четвъртина домакините пресякоха всички опити на варненци да тръгнат към обрат. Нещо повече, разликата в полза на Балкан започна да нараства и преди последните десет минути вече бе 17 точки - 55-49. Само минута след началото им тя премина двайсет точки при 70-49, след това достигна и до 24. Въпреки опитите им за нещо по-добро моряците изглеждаха обезкуражени пред погледите на техния шеф Асен Христов и на националния селекционер Росен Барчовски и до края само бе фиксиран крайният резултат за победата на Балкан - 87-57.

Играчите на Балкан бяха далеч по-точни от своите съперници. Стрелбата им за 2 точки е точно 60 процента, от тройката имат 16/5. Варненци спечелиха борбата с 45 на 31, но бяха точни само в 37 процента при стрелбата за 2 точки, от тройката са 5 от 25. А направиха и 20 грешки - с 5 повече от Балкан.

Голямото си избухване в Балкан направи Крум Дойчинов. Центърът изигра страхотен мач, като отбеляза 24 точки, взе 5 борби и направи и 5 чадъра, което накара публиката да скандира името му за първи път от началото на сезона. Силен мач изигра и Любо Лилов с 15 точки, на познатото си високо ниво бяха Георги Давидов с 16 точки и Йордан Бозов с 12.

За тима на Евроинс Черно море най-резултатен с 18 точки бе Васил Кьосев, с 13 е Сашо Янев, другият с двуцифрен актив е Тихомир Желев с 10 точки.

Снимка: Любомир Г. Лилов