В момента МВР провежда специализирана операция, която съчетава рутинни, оперативно-издирвателни мероприятия във връзка с опита за въоръжен грабеж снощи.

На входа и на изхода на Дупница има патрулки, а в центъра на града полицейски екип претърсва предимно джипове.

Въоръжени нападатели опитаха да ограбят златарско ателие в центъра на Дупница, информира e-79.com.

Директорът на ОД МВР - Кюстендил комисар Георги Джоглев потвърди информацията, че бандитите са били облечени в полицейски униформи и са носили маски на лицата. Двама от четиримата нападатели са били въоръжени.

Собственикът на златарското ателие стрелял срещу обирджиите със собствено законно оръжие. По време на суматохата, която е настъпила, той е успял да натисне и паник бутона и да извика полицейски екип.

Според една от версиите един от нападателите е ранен. От полицията нито отрекоха, нито потвърдиха информация, като заявиха, че все още събират веществени доказателства. От Спешния център в Дупница уточниха, че няма приет с огнестрелна рана.

От полицията обясниха, че нападателите не са откраднат да задигнат нищо или ако са взели нещо, то е в минимални количества. Преди изстрела, произведен от собственика на златарското ателие, нападателите са задигнали тарелка със златни накити, но при бягството им, златото се е разпиляло по пода.

Снощи районът около златарското ателие беше отцепен, криминалисти събираха доказателства. Гражданите в района заявиха, че не са чули изстрели и са разбрали за дръзкото нападение едва при пристигането на полицията.

От полицията обясниха, че нападателите са били с джип BMW X5.

Засилено полицейско присъствие има на входовете на Варна във връзка с тази операция. От полицията казаха, че извършителите се издирват на територията на цялата страна.

Според междинните данни до 10.00 часа само в шест областни дирекции са извършени проверки на над 1300 моторни превозни средства и около 4 500 пътуващи в тях.
Продължават полицейските действия и обработването на данните за резултатите от тях.