Господин Добрев, как ще коментирате днешното изявление на президента Първанов, че “държавата отива много на зле”?

Дали държавата отива на много зле, най-добре го усещат хората.
Това правителство за максимално кратко време успя да настрои срещу себе си групи от хора – независимо дали са учители, дали лекари или други.
В това обаче има много важен подтекст. Това не е  случайно! Само ще вметна, че в Бюджет 2011 ако за култура има 94 милиона лева, то за подслушване и следене има 100 милиона лева! Това също не е случайно. Значи, когато правителството направи грешна стъпка, веднага се изфабрикува скандал или проблем и с  този скандал или проблем се потушава проблема на правителството. Пример мога да ви дам с лекарите. Тука обаче има и един много важен въпрос – по какъв повод са подслушвани шефа на АГ отделението и шефа на болницата в Горна Оряховица? Никой не може да даде смислен отговор!
Но аз мога да ви кажа – 800 000 в тази държава се подслушват и аз ви говоря за официална информация. 800 000  човека! И всичко това е в услуга на правителството. Т.е., ако утре лекарите излязат на протест – обществото вече е настроено срещу тях и казва, че те са убийци.
Когато учените утре излязат на протест, веднага обществото се настройва срещу тях чрез медиите затова, че те са някакви старци-разбойници, които едва ли не са ограбили Академията на науките.
Най-големият проблем е, че това невежо и просташко управление ще даде резултати след години. И аз ще ви дам един пример: ние още плащаме цената на това, че СДС разби селското стопанство. Сигурен съм, че моите деца ще плащат цената, че е разбито българското образование, че е разбита Българската академия на науките и че ние ставаме една нация от простаци.