Библиотека “Иван Вазов” - Ботевград получи настолни компютри - 13 броя, един лаптоп, мултимедия, мултифункционално устройство, цветен принтер, проектор и екран по програма “Глобални библиотеки – България".

Техниката вече е инсталирана в една от залите на библиотеката. Тя бе открита официално днес в 11 часа. Лентата прерязаха кметът Георги Георгиев и главен библиотекар Людмила Чудомирова.
“Идеята на проекта “Глобални библиотеки – България” е библиотеката да даде възможност на своите читатели да получат достъп до информационното пространство, да даде възможност на читателите да достигнат до глобалното информационно общество. Тя ще предоставя безплатен достъп до интернет и ползване на компютрите. Също така ще се превърне в място за учене през целия живот. Тук ще се придобиват нови знания и умения.
Чрез включването на библиотека “Иван Вазов” в проект “Глобални библиотеки - България” се прави една важна крачка по посока на модернизацията на библиотеката и превръщането й и утвърждаването й в основен обществен и информационен център на територията на община Ботевград.”, каза Людмила Чудомирова по време на откриването. Тя благодари на общинското ръководство за оказаната подкрепа на библиотеката по време на дейностите по проекта. Благодарност към общината и ръководството на библиотеката изразиха Красимира Кънева от Звено за управление на програмата “Глобални библиотеки – България”, и Галя Томова – координатор по програмата за Софийска област.
От своя страна Георги Георгиев каза, че за пореден път в нашата община се случва хубаво събитие и благодари на всички специалисти, работили и съдействали за подготовката и реализацията на проекта.
Церемонията по откриването продължи с компютърна презентация на ученичката Ива Грухланска, класирана на първо място във вътрешно-училищния конкурс "Ботевград - познат и непознат", организиран от ПМГ “Акад.проф.д-р Асен Златаров” в навечерието на празника на града.
На откриването на компютърната зала присъстваха още: зам.-кметът на общината Валентин Ценев, Малинка Петрова, временно изпълняващ длъжността “Секретар” на община Ботевград,  Маргарита Кирова, председател на ОбС, Деспина Георгиева, секретар на читалище “Христо Ботев”, Тодорка Коцева, директор на историческия музей, Даниела Колева, директор на ПМГ “Асен Златаров”, Красимир Божинов, преподавал по информатика и информационни технологии в гимназията, възпитаници на учебното заведение и други гости.