Сред заловените е и 13-годишен с доказани над 30 престъпления

Група младежи, извършили серия домови кражби и кражби на части и вещи от автомобили, бе разбита при операция срещу конвенционалната престъпност, проведена тази сутрин в Ботевград. Престъпната група действала в състав - ботевградчаните  М.С. /22 г./, С.Д. /20 г./, Н.Д. /22 г./, малолетният им 13-годишен авер и 27-годишен от с. Беленци, всички стари познайници на полицията. Само за два дни петимата извършили три взломни кражби от гаражи и разбили три автомобила. Най-напред взломили с щанга гараж на ул. “Шипка”, след това друг на ул. “Сан Стефано” и заведение на ул. “Витоша 16”. От гаражите отмъкнали бормашина, флекс, циркуляр и други инструменти, а от кафенето – мобилен телефон, бутилки с ракия, уиски и водка в разфасовки от 200 мл и литър. Предишната нощ пък петимата взломили “Рено 19”, паркирано пред жилищен блок в ж.к. “Саранск”, и отмъкнали авто CD. От друга кола откраднали акумулатор, а от трета – отново CD плеър.
Част от алкохола криминалистите иззели от дома на С.Д., а уредите и инструментите са открити в дома на прекупвач, който ги платил за скромната сума от 30 лева.
С полицейска мярка за 24 часа са задържани М.С. и С.Д.  Инспектор от Детска педагогическа стая провежда беседи с 13-годишното момче. Техните съучастници са установени и се издирват от полицията.
Криминалисти документират престъпната дейност на групата. Задържаните са признали и други кражби, които в момента се изясняват. По случаите са започнати досъдебни производства.