Децата от двете подготвителни групи на ЦДГ „Славейче” гостуваха на първокласниците от ОУ „Васил Левски” – Ботевград. Учениците от І “а”  клас , с класен ръководител Илияна Първанова, и ІV “а”, с класен ръководител Петя Пеева, бяха подготвили палитра от стихове, песни и танци, посветени на най-светлия празник – Рождество Христово. Малчуганите от предучилищна група, бяха истински развълнувани от  това, че за първи път влизат в училище, класна стая и сядат на чиновете пред бялата дъска. В края на тържеството, те получиха по един плик с подарък, който Дядо Коледа беше оставил под елхата. Но това не беше всичко. Бъдещите първокласници се разходиха в сградата на ОУ „Васил Левски”, посетиха един от компютърните кабинети, където Снежана Геновска – учител по английски език, им беше подготвила изненада. Чрез забавна компютърна презентация, тя им показа колко лесно, интересно и полезно е изучаването на информационни технологии и английски език. С помощта на интерактивна игра, Снежана Геновска припомни на децата думички по английски език, свързани със зимния сезон.
„Надявам се следващата година да учим заедно с повечето от вас, защото виждам, че се забавлявате и ви е интересно. Вашият интерес е нашата цел, ето защо нашето училище реши да сформира паралелка в първи клас с разширено обучение по информационни технологии” - каза Снежана Геновска. След това децата разгледаха плувния басейн и спортната зала. Антоанета Русинова, учител по физкултура и спорт, с радост откликна на всяко желаещо дете да докосне водата с ръка или да изпробва „пътеката за бягане”.
В края на гостуването Петя Пеева, настоящ класен ръководител на четвърти клас и един от бъдещите класни ръководители на първи клас, пожела на малчуганите да получат подаръците, които са пожелали в писмата си до Дядо Коледа, и благодари на колегите и директора на ЦДГ ”Славейче”, че откликнаха на поканата да гостуват на учебното заведение.

Колективът на ОУ „Васил Левски” – Ботевград, пожелава на всички настоящи и бъдещи ученици, на техните родители и на всички колеги весели Коледни и Новогодишни празници!