Вратарят на “Видима-Раковски” Пламен Илиев ще играе от пролетния полусезон в “Левски”. Ръководствата на двата тима вече финализираха преговорите за 19-годишния футболист, които се водят от два месеца.

 Катто повечето любители на спорта в Ботевград знаят, Пламен Илиев е роден в Ботевград и прави първите си стъпки в Балкан. Преди четири години заминава за Севлиево с препоръките на известния вратар от Ботевград Борислав Йосифов, и в школата на Видима-Раковски развива очевидния си талант.

На вратата на мъжкия тим на "Видима Раковски" Пламен направи два невероятни сезона. Още през януари той редовно е викан в младежкия национален отбор. А тази есен с отличните му изяви в А група хвана очите на няколко от родните граднове. Първи го поиска Левски, след това в наддаването се включи Литекс. Надделяха "сините", като особено настоятелен за привличането на талантливия вратар бе лично спортният директор на клуба Георги Иванов - Гонзо.

 Договорът ще бъде подписан през следващата седмица. По неофициални данни трансферната сума ще бъде между 100 и 150 хиляди евро. Така с привличането на Пламен вратарите в Левски ще останат трима - Митрев, Акалски и Пламен Илиев. Почти сигурно е, че Георги Петков няма да остане в клуба, а другият досегашен вратар Димитров ще бъде преотстъпен на Калиакра.

Първоначално имаше вариант Илиев да доиграе първенството в Севлиево, а от лятото да премине състава на Ясен Петров, пише официалният сайт на Видима Раковски. За това особено много настояваше старши треньорът Димитър Тодоров, който разчита много на вратаря и се надяваше той да помогне в борбата за оставане в групата. В крайна сметка, ръководствата се договориха Пламен веднага да стане част от “Левски”. На практика, той вече е изиграл последния си мач за “Видима-Раковски”. На финалните преговори от севлиевска страна присъстваха президентът на Клуба Ярослав Дончев и вицепрезидентът – Веселин Данев, а за сините – адвокат Тодор Батков и Георги Иванов – Гонзо.

Президентът на “Видима-Раковски” Ярослав Дончев потвърди, че сагата около трансфера на младежкия национал е приключила и той ще стане футболист на “Левски”. “Убедени сме, че направихме най-доброто за Пламен Илиев и той ще има възможност да се развива. Пожелаваме му успех.” – заяви Ярослав Дончев.

”Смятам, че всички трябва да са доволни от този трансфер. Аз съм убеден в качествата на Пламен и съм сигурен, че той ще си извоюва титулярно място в “Левски”. Успяхме да се договорим да получим като преотстъпени трима футболисти, с които да подсилим отбора" – коментира вицепрезидентът  Веселин Данев.