Тимът на Левски уреди желания от Славиша Йоканович класен вратар. За финални преговори и подписване на договор в София пристигна 27-годишният Горан Блажевич от хърватския Хайдук (Сплит), твърди "24 часа". Двуметровият Блажевич прие предложението на "сините" и се очаква още днес трансферът му да бъде оповестен официално.


С привличането му ще се сложи и край на времето на доскорошния любимец на публиката Пламен Илиев на "Герена". Левски ще опита да продаде скоростно 21-годишния талант от Ботевград, а резерва на Блажевич трябва да остане Михаил Иванов.


Заради спада във формата и психологическата криза покрай неволите на Левски Пламен Илиев изпадна и от разширения състав на националния отбор. Така и за него се оказа по-добре да търси ново предизвикателство. Идващият исполин Блажевич е с близо 20 сантиметра по-висок от Илиев.


Горан бе твърд титуляр за Хайдук в изминалото първенство в Хърватия. През започналата нова кампания обаче неизменно на вратата на Хайдук излиза 23-годишният Ловре Калинич. Това преплита пътищата на Блажевич и Левски.