ЧЕЗ няма да извършва планови ремонти, свързани с изключване на електрозахранването, от 8.00 часа на 23 декември до 8.00 часа на 3 януари 2011 г. С цел неутрализиране на евентуални проблеми по електроразпределителната мрежа през празничните дни в района на Западна България ще дежурят общо 102 професионални аварийни екипа, 38 от които са локализирани в София. Всеки екип включва двама специалисти, снабдени с високопроходим автомобил, оборудване за отстраняване на аварии и средства за комуникация.
„Взели сме всички необходими мерки, за да подсигурим спокойствието на нашите клиенти по време на празниците. Надяваме се да не възникнат непредвидени обстоятелства като опити за кражба на съоръжения и най-вече с оглед на метеорологичните условия, въпреки че сме подготвени за реакция и в тежка зимна обстановка. При необходимост можем да мобилизираме още толкова екипи и да подсигурим допълнителна механизация ”, каза Росен Йорданов, директор дирекция „Експлоатация и поддържане”.
Аварийните екипи на ЧЕЗ имат на свое разположение 12 четириколесни АТВ с допълнителни вериги за сняг, 10 моторни шейни и единствена в България универсална, високопроходима машина ПРИНОТ, за всякакви терени и сезони.
Компанията уведомява своите клиенти, че няма да няма да има промени в работното време на центровете за обслужване на клиенти в предпразничните дни.
За допълнителна информация и в случай на възникнали аварии клиентите могат да се свържат с денонощната информационна линия на ЧЕЗ: 0700 10 010.