Един от най-големите комплекси на "Ауди" в Европа отвори врати в четвъртък в София. Символично той се намира на бул."Европа" №447, преди разклона за Божурище.

Комплексът, кръстен "Порше София Запад", е изграден от официалния вносител на "Ауди" - "Порше БГ", като в него са инвестирани 7 млн. евро, пише в. "Дневник".

Комплексът е разположен на терен от 21 590 кв.м, от които застроената площ е 5377 кв.м, а външните изложбени съоръжения - 3600 кв.м.

В него ще бъдат изложени 19 автомобила, като в него за първи път при "Ауди" стартира услугата обратно изкупуване (buy-back) на купени от дилъра коли.

За удобството на клиентите в комплекса ще има и консултанти на дъщерното дружество "Порше лизинг", които ще съдействат при покупка на автомобил на лизинг.

Сервизът е оборудван с най-съвременната техника и съоръжения за диагностика, като ще предлага бързи услуги в рамките на един час, както и взимане и връщане на автомобила за ремонт от дома на клиента.

В "Порше София Запад" има и магазин за оригинални "Ауди" аксесоари от дизайнерското бюро на фирмата quattro GmbH. До края на годината в новия комплекс ще работят 60 души.

"Порше БГ" работи на българския пазар от средата на 2004 г. Дружество е дъщерно на базирания в Залцбург "Порше холдинг", който е най-големият дистрибутор на автомобилните марки, част от "Фолксваген груп" в Европа.

През миналата година "Порше БГ" продаде 325 автомобила "Ауди", а за първите осем месеца на тази те веча са 421.