Тази вечер в галерията на Исторически музей – Ботевград официално бе открита първата самостоятелна изложба на Станислава Комитска. Тя представя колекция от 10 булченски рокли и 20 скици на свои модели. Една от булченските рокли е дипломният проект на младата авторка.
Станислава Комитска се дипломира тази година в СУ „Климент Охридски”, специалност „Изобразително изкуство”, Ателие „Моден дизайн”.
„Булченските рокли, които показвам, не са традиционни. В тях преобладават цветовете. Някои от тях съм рисувала с текстилни бои. Силуетът е стилен и изчистен. Дължината на роклите е различна. Сред тях има и дълги, и къси. Една от роклите е моята дипломна работа. Всъщност тя провокира у мен желанието да създам колекция от булченски рокли”, каза пред наш репортер Станислава Комитска. Тя сподели, че от пролетта на тази година е започнала да се подготвя за изложбата. „Идеята за проекта запазих в тайна от моите близки. Целта ми бе да ги изненадам приятно. Надявам се, че съм успяла”, допълни младата авторка. Тя благодари на ръководството на Исторически музей – Ботевград за организацията на изложбата, която ще продължи до средата на януари. 
Станислава Комитска даде интервю за програма „Христо Ботев” на БНР. То ще бъде включено в предаването за нашия град, което ще се излъчи на 6 януари 2011 година след 10 часа.