Колекцията е събирана повече от 45 години. Добри Доцов е започнал да колекционира значки, когато е бил ученик в 4-5 клас. И досега страстта му е жива. При последното преброяване на значките броят им е бил точно 2140. Цифрата съвпада с пощенския код на Ботевград, шегува се Добри, но сигурно вече са станали повече.
Всяка значка от колекцията има своя история. Сред най-ценните си експонати Добри определя значката, която му е подарил първият космонавт на България Георги Иванов. Има подарък – значка на Левски, даден му лично от съпругата на легендарния Гунди. Има подаръци от Лъчо Танев, Ники Илиев и др. Значката на “Парма” е дадена лично от Христо Стоичков, макар че при Добри е дошла по обиколен път. Веднъж на бензиностанцията, на която работи, спрял да зарежда футболният съдия Димо Момеров. Връщал се от мач, който свирил в Австрия и в който участвал Стоичков с тогавашния си отбор “Парма”. “Докато зареждаше колата с бензин и си говорехме, аз го помолих, ако има някаква значка на Парма да ми я даде за колекцията – разказва Добри. Тогава съдията Момеров ми каза: давам ти тази, подари ми я лично Стоичков, но ти я давам за колекцията”.
В класьорите на Добри има значки от десетки държави. Той не знае точният им брой, но  някои от тях вече не съществуват  на политическата карта.