На 22 декември на 83-годишна възраст си отиде един от големите деятели на спорта в Ботевград - Петър Попов, познат на всички като Джунев. 

В продължение на десетки години Джунев бе един от най-добрите организатори на спорта в Ботевград, а и не само. Невероятните му способности в това отношение допринесоха изключително много за големите успехи и развитието на Спортно Дружество  Балкан.

Джунев бе и ерудит, интересен събеседник, точен анализатор, притежаваше една от най-големите колекции от книги. Имаше и твърде интересна съдба. Роден във Варна през 1927 година, след  9 септември 1944 година семейството му бе интернирано от комунистическата власт във Врачеш. Така вместо да замине за Белгия, където се бе записал да учи право,  той попадна в нашия край, изолиран и без препитание.

Случайността го вкарва в спортните среди в Ботевград. И оттогава до пенсионирането му той е значима фигура в спортното дружество Балкан, в организирането и развитието не само на елитния , но и на ученическия и масовия спорт.

Сбогом, приятелю!

Поклон пред паметта ти!