Годишната данъчна декларация за облагане с корпоративни данъци и приложенията към нея вече е достъпна на интернет страницата на НАП – www.nap.bg.
Крайният срок за деклариране и внасяне на дължимия корпоративен данък е 31 март 2008 г. Декларацията се подава в териториалната дирекция на НАП по регистрация на юридическото лице. Към декларацията трябва да бъде приложен и годишен финансов отчет, включително приложенията към него.
И тази година клиентите на НАП ще имат възможност да подават декларациите за облагане с корпоративни данъци чрез Интернет, подписани с електронен подпис.
Както и при годишната данъчна декларация за доходите на физическите лица, годишната данъчна декларация за облагане с корпоративни данъци също се състои от основна част и приложения, като в НАП се подават само онези приложения, които са попълнени.
Важно е да се знае, че при попълването на корпоративната декларация за  2007 г. ще се използва Националната класификация на икономическите дейности 2003, съобразно която ще бъде попълнена в декларацията основната дейност на съответното юридическо лице. Класификацията можете да видите в рубриката Документи за изтегляне на www.nap.bg.  
В офисите на НАП ще се приемат разпечатани от Интернет образци на декларации, включително ксерокопия.