Чичо Скрудж на попфолка , както наричат в средите босът на „Пайнер"Митко Димитров, е въвел вече в ценоразписа на услугите на компанията си такса за снимки за корица. Това ще рече, че ако някое списание иска да направи фотосесия и лице на изданието си някоя от фолк певиците му, ще трябва да си плати.

Първият такъв случай е със списание „Ева", което извади на корицата си в последния брой за миналата година топ звездата на димитровградската компания  Преслава. От медията са платили 1000 лв. за това „удоволствие", научихме от сигурни източници.

Хитрата тактика е в действие от края на 2010-а и ще се спазва стриктно за в бъдеще, категоричен е инж. Димитров. Правилото важи обаче само за луксозните списание т.е. тези, които са месечни и на цена над 5 лв. Всички останали, в които влизат най-вече таблоидните формати, свободно ще могат да изкарват на кориците си фолк фуриите, тъй като там контролът на Пайнера е по-труден.

„Причината е в това, че тези издания обикновено работят с репортажни или папарашки снимки на певиците, което няма как да се възпре от него", коментират колеги от медиите.

Твърдото решение на Митко Димитров дошло след като той се замислил, че за всяка фотосесия звездите му обличат маркови дрешки подбрани от стилисти, на които правят реклама без да получат стотинка. Бизнесменът преценил, че безплатен обяд няма и затова няма и да има такива снимки, освен ако не се плати хонорар.