Капитанът на Балкан (Ботевград) Димитър Димитров стана поредният играч, който трябваше да отговаря на въпроси на феновете в официалната страница на Балкан във Фейсбук.


За оставането в Ботевград - "Тук се чувствам прекрасно. Моето семейство е тук. Имаме един доста добър колектив. Невероятната атмосфера в залата, която вие създавате във всеки един мач. Удоволствие е да се играе пред такава публика."


Съвети към младите -"Бих посъветвал младите баскетболисти, които тепърва навлизат в спорта да знаят какво искат и да го преследват всеки един ден. Да се трудят, да знаят, че спортът не е лесен, не е само това, което се гледа по време на мачове или по телевизията. Спортът е всеки ден по няколко пъти тренировки и пот, и това трябва да го знаят и не трябва да ги плаши"


За пожеланията - "За следващия сезон си пожелавам това, което стана по-миналия сезон - да можем да изиграем цялата кампания, да сме живи и здрави и да вдигнем титлата в Ботевград"


Най-хубавите моменти - "Най-хубавият момент в живота ми е раждането на дъщеря ми Ева, а в кариерата - титлата от по-миналия сезон, а също така и нещо, което се доближава - победата над Франция, но титлата е по-важна"


Съветите от майка му Тина Димитрова - "Най-важният съвет, който съм получил от майка ми, е да преследвам мечтите си и да не се отказвам от тях."


За работата със старши треньора Йовица Арсич - "Йовица показа доста добри резултати през редовния сезон, само една загуба имахме до прекратяването на шампионата. Също така с него работим много по движенията ми на ниския пост, които мисля, че се подобриха този сезон."


За Асоциацията на играчите - "Това е един проект, който с играчите го говорим от доста време, но може би сега закъсняхме с неговото реализиране. Почти всяка една страна има такава Асоциация, която защитава интересите на играчите и ние може би закъсняваме страшно много с това. Мисля, че трябва да се направи, за да може да имаме орган, който да защитава нашите интереси"