Балкан запазва своя капитан Димитър Димитров и за следващия сезон. Днес бе подписан нов договор със състезателя за 1+1 година.


 Митко Димитров е част от тима на ботевградчани вече два сезона като през 2019 спечели шампионската титла на България. Преди сезон 2019/20 новият старши-треньор на “зелените” Йовица Арсич повери и капитанската лента на 27-годишния национал. В кариерата си той е играл още за Лукойл Академик, Левски, Аркадия Трайскирхен Лайънс (Австрия) и родния Академик Бултекс 99. Близо пет години като юноша тежкото крило прекарва и в италианския Римини. Димитров бе избран и за Най-добър баскетболист на България за 2019 година.


 “Една от основните цели в селекцията на Балкан беше да задържим Митко Димитров. Благодаря му за коректността и отношението, което има към нашия клуб и общността в Ботевград. Той показа, че притежава нужните качества да носи капитанската лента и да обединява играчите в отбора. Радвам се, че за трета година ще бъде част от Балкан, защото за нас е важно играчите, които са част от отбора, да чувстват своята принадлежност към клуба.", каза президентът на Балкан Михаил Михайлов след подписването на новия контракт