Мануела е в кома и не е излизала от това състояние. За нея се грижат лекарски екипи от много добри специалисти и съм сигурен, че тя ще се оправи, не съм спирал да вярвам. В момента на Мануела се правят изследвания и ако няма опасност за нея да пътува, тя ще замине за Израел около края на месеца.  Това каза в предаването „Пропаганда” по Дарик Красимир Горсов, бащата на тежко пострадалата при катастрофата при Ропотамо на 5 август миналата година Мануела Горсова. Катастрофата бе предизвикана от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски.

Готов съм да минем на варианта – посочвам клиника в Израел, която ще бъде одобрена от лекуващия лекар доц. Николай Петров, и ако Ставийски плаща, докато Мануела се излекува там, искът ми ще е коренно различен от това, което е.

Максим Ставийски ми се обажда, чуваме се говорим за състоянието на Мануела. Но искам да уточня: не ми е предлагал пари, не ми е предлагал споразумение, няма такова нещо.

Искът за 2 милиона лева обезщетение, направен от Красимир Горсов, беше отхвърлен. Съдът отложи делото срещу Максим Ставийски за 30 януари.