Опосумите Иван и Андрей взимат рекордните 100 000 лева на месец за шоуто си по Нова телевизия. Това е най-високият хонорар даван за водещ в български ефир. Дори Слави Трифонов в най-добрите си години е взимал по-малко, категорични са специалисти в тази област.

Нова телевизия е отделила тлъсто перо за бенда, както и за балета. „Парите са засекретени. Не ги обявяват, защото ще настъпят брожения: на всички предавания орязаха бюджетите, а на опосумите им дават каквото си пожелаят", роптаят хора от Нова телевизия, цитирани от Блиц.бг.

Мартин Карбовски, който има две предавания в телевизията "Отечествен фронт" и "Директно" също добре се е нагушил. Журналистът прибира по 25 бона всеки месец, като тук се включва и хонорарът му от Дарик радио, вестник "Стандарт" и парите от лекциите, които чете пред студентите от Журналистическия факултет.

 

В същото време в бТВ са по-скромни. Продуцентът на "Комиците" Любо Нейков е орязал заплатите на актьорите си, които доскоро били 4000 лева. Нейков намалил хонорарите им, оправдавайки се с финансовата криза.

Миналата година Краси Радков бил на косъм да отиде в отбор на "Комиците".  От там непрекъснато го оферирали за по-добър хонорар. Дългият обаче сложил край на колебанията на Шишо Бакшишо и увеличил заплатата му от 10 на 12 бона.

Далеч по-малко от него вземат останалите двама актьори в "Шоуто на Слави" Виктор Калев и Мариан Бачев. Първият всеки месец се разписва под сумата 8000 лв., а вторият - едва за 4000.

От сценаристите с най-висока заплата е Иво Сиромахов - 10 бона. Членовете на "Ку-ку бенд" Евгени Димитров-Маестрото и Георги Милчев-Годжи вземат по 8000, Гъмзата - 6000, Илия Илиев-Професора - 5000. Двамата вокалисти в състава - Борис Солтарийски и Нели Петкова - имат различни заплати. Първият взема 4000, а колежката му - 3500.

Хора от екипа на предаването разправят, че Слави вдигнал мерника на карловката и затова я подминал при последното увеличение на заплатите. Причина за гнева му била лошата слава, която певицата вече си спечелила. Говори се, че ангелът на Нели бил слаб и тя не подбирала партньорите си в леглото. За последните години можела де се похвали с над 30 свои завоевания.

Според клюката, която обикаля артистичните среди, най-богат в момента е Димитър Рачков, който заработвал по около 100 бона. Освен това кътал над 1 млн. лв. в банковата си сметка. Комикът работи постоянно като почти всяка вечер е гост в различни заведения. Запознати казват, че хонорарът му на вечер е над 10 бона.

Статистиката продължава с водещия на "В неделя с..." по БНТ Камен Воденичаров, който получавал 800 лв. месечно и по 600 лв. хонорар на всяко предаване, иначе казано - 3200 лв. за месец. Това е половината от парите, които получаваше за същата работа предишният водещ Димитър Цонев. Самият Пъпеш призна в едно интервю, че е взимал по 6300 лв за предаване.