Минути преди откриване на първата й в Етрополе самостоятелна изложба, нашата съгражданка Ваня Василева беше любезна да сподели с читателите ни радостта от откриване на нейната изложба.
Здравейте, казвам се Ваня Василева и съм ученичка в Националната художествена гимназия „Дечко Узунов” в гр.Казанлък.
С огромна радост дойдох да направя изложба в моя роден град Етрополе и се надявам произведенията ми да се харесат.
През последните пет години от обучението ми в Художествената гимназия имах много други участия и постижения. Участвам в два проекта, „Хиляда стипендии”, която е за деца с таланти. След това в проекта „България-Анкара”. Спечелих първо място в конкурса „Цъфналата вишня”. Съвсем от скоро имам участие в Стара Загора, съвместно със Старозагорски художници. Правя картички за Холандия.
А днес съм в родния си град. Искам да пожелая на всички млади хора да следват талантите и мечтите си, да вярват в тях.
В Художествената гимназия уча „Пространствен дизайн”, но много обичам да рисувам природата. Което съм представила тук са картини от свободни практики. Ходим в Балчик, в Жеравна, в Несебър, от където са и някои от работите ми. Обичам да се занимавам с интериор, ергономика на мебелите, с обзавеждане и най-вече с направата на картички.
Изложбата беше открита от кмета на Общината инж.Богомил Георгиев. Присъстваха още председателят на Общинския съвет д-р Цено Глогов, секретарят на Общината Тихомир Иванов, председателят на НЧ „Тодор Пеев-1871” Христо Андреев, помощник-директора на Националната художествена гимназия в Казанлък и преподавател по дизайн Петя Минекова, първият й преподавател от Етрополе, който е открил таланта на Ваня, Николай Георгиев.
Като поздрави младата ни художничка, кметът й пожела повече дръзновение, творчески успехи и нови срещи с етрополските ценители на художественото изкуство.