Той е на 36 г.,  юрист и икономист, родом от гр. Етрополе. Член на Софийска адвокатска колегия. Втори мандат Председател на Общински съвет - Етрополе. Завършил е с отличие средното си образование в родното Етрополе.


С отличие завършва и висшето си образование в Софийския университет "Свети Климент Охридски" - магистър по право. През 2015г. се дипломира в Университета за национално и световно стопанство, като получава и второ висше образование - специалност Международни икономически отношения.


От 2015г. работи, като адвокат в собствена кантора. В момента е кандидат за народен представител.  


Господин Маринов, виждаме Ви отново в листите с кандидати за народни представители, какви са очакванията Ви този път?


Приех това отговорно начинание от една страна с благодарност за гласуваното ми доверие, а от друга страна като възможност за нашия регион да има свой представител в Народното събрание. 


Считам, че третото място, което заемам в листата на коалицията ГЕРБ-СДС е избираемо и ако спечеля доверието на своите съграждани и на хората от областта, ще успеем заедно в това предизвикателство.


Към настоящия момент с чест и отговорност заемам поста Председател на Общински съвет Етрополе вече втори мандат. Мога да говоря от първо лице за всички наболели теми за общината ни. Направеното е доста до момента, но има и доста неща, които трябва да свършим ако искаме общината да продължи развитието си.


В момента сред младите хора има доста апатия по отношение на теми, като политика, икономика и т.н. 


Как взехте решение и защо се припознахте в ПК ГЕРБ-СДС?


 Избрах да бъда част от ПК ГЕРБ-СДС, защото това е единствената дясна политическа формация, формацията, която отстоява традиционните европейски и християнски ценности.


ГЕРБ е партията, през чието управление България придоби нов облик. Достатъчно е да се поразходим малко в Етрополе и ще видим с очите си колко променен е нашият град, колко хубави неща се случиха тук. Разбира се има още много нереализирани приоритети, за осъществяването на които ще трябва да се работи.„


На фона на всички кризи, в които попадна страната ни считам, че в момента не е време за нови експерименти. Нужна ни е стабилност и предвидимост, каквито на този етап може да ни предложи само ПК ГЕРБ-СДС. 


В политиката според мен трябва да влязат повече млади, но и образовани хора, както и личности които представляват различни сфери на обществено- икономическия живот, които със знания и енергия да работят за просперитета на родината ни.


Ако бъдете избран, какви ще са приоритетите като народен представител?


Етрополе е моят приоритет. Ако бъда избран за народен представител ще съдействам за развитието на общината ни.  Аз не обичам да обещавам! Ще акцентирам само, че моя цел е да привлечем нови инвестиции. От съществено значение е да бъдат открити нови работни места и да осигурим условия за отваряне на нови производства, но за да се случи това е нужно да подобрим инфраструктурата, да продължим ремонтите на пътната мрежа. Нужна ни е и пречиствателна станция за питейни води. Ще бъде добре да имаме и повече спортни обекти, детски площадки и съоръжения. Екологията и туризмът са другите важни теми. Общината ни има потенциал за развитие на туризъм и утвърждаване като туристическа дестинация.


Реализирането на всеки един проект следва да бъде насочено към подобряване на жизнения стандарт и начина на живот на хората. Както обичам да казвам – България - това сме ние, хората които живеем тук. Всичко е в нашите ръце.


Какво бихте казали на хората, за да гласуват за Вас?


Хората познават мен, семейството и приятелите ми. Сами могат да преценят дали аз съм този на когото да гласуват доверие. Познават ме и извън Етрополе. Няма от какво да се срамувам. Бил съм честен и открит с всеки, не съм подвел никого.   


Ако трябва да посочите два основни приоритета за Вас, кои биха били те, за да се ангажирате за развитието на община Етрополе? 


Длъжни сме да поставим въпросите за ремонта на Златишкия проход и на пътя до Ямна-Черни Вит. Завършването им би способствало за „отваряне“ на общината ни, отваряне за нови частни инвестиции, за туристи, за движение на хора и стоки. Ще способства и за утвърждаването й като туристическа дестинация. „


Наред с това ще положа усилия и за привличане на ключови инвеститори, защото отварянето на няколко нови фабрики би променило коренно живота ни.


Казват, че бъдещето е пред младите. Какво ще направите Вие за младите хора в Етрополе и София област? 


Така е, младото поколение заслужава по-специално внимание. Все пак от тях зависи бъдещето на нацията. В България има доста млади хора, които са повод за гордост.


Усилията ни трябва да се насочат към подобряване качеството на образованието и на условията на живот, но също и към осигуряване на условия за практикуване на спорт и други младежки дейности.


Обществото ни е длъжно обаче и към възрастните хора. Ние сме тези, които следва да им осигурим достоен живот, плавно увеличаване на пенсиите, достъпно здравеопазване. 


В Етрополе развиваме доста социални услуги, които са в помощ на възрастните ни съграждани. Считам, че разширяването на обема на съществуващите и развитието на нови социални услуги би подобрило значително живота на хората в пенсионна възраст.


На каква кампания ще заложите, за да успеете?


Аз съм честен и позитивен човек, такава ще е и кампанията за мен. Аз не се възприемам като професионален политик, не правя планове и стратегии за настоящата кампания. Това, на което разчитам са срещите лице  в лице. Ще разговаряме за наболелите теми, ще търсим добри решения. Хората са тези които задават дневния ред на държавата. Разчитам и на медиите и на социалните мрежи, за да могат повече от посланията ни да достигнат до всеки един човек.


Важно е да мотивираме повече хора да излязат и да гласуват на изборите през октомври. Трябва заедно да се борим с апатията. По всичко личи, че зимата която предстои ще е тежка. Нужна ни е стабилност, за да имаме шанс да променим ситуацията. Ако успеем, това ще бъде успех за България!


Въпросите зададе Христо Христов