Голямо количество алкохол без редовни акцизни документи е разкрито при специализирана операция на митническа група към Централно управление на Агенция „Митници" и служители на Митница Югозападна съвместно с дирекцията на МВР в Благоевград и Районна прокуратура - Сандански, съобщават от Агенция „Митници".

Алкохолът е открит в помещения на бивша селскостопанска постройка в село Хърсово, община Сандански. В едно от помещенията на имота има регистриран казан за производство на алкохол.

Митническите служители са установили общо 22 134 литра алкохолни продукти, сред които 154 л ракия с различен алкохолен градус и разсипана в различни пластмасови опаковки.

Открити са и близо 22 тона вино и виноматериал. Част от виното (3,78 тона) е бутилирано в стъклени и пластмасови съдове в различни разфасовки - бутилки от 0,7 л и туби от 2, 5 и 10 л. Открити са и 13 тона виноматериал с твърди частици (вино в процес на производство), както и 7,2 тона джибри (в десет съда с вместимост от 1,5 до 3,5 тона), които представляват суровина за производство на ракия.

Предстои да бъдат извършени експертизи на алкохолните продукти и да бъде установен произходът им. По случая е образувано дознание.