Холдингът Еврохолд - България беше представен като основен спонсор на баскетболния Черно море. Вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев разкри, че преговорите са продължили половин година.

"С Интерком груп вече приключихме, но не по най-добрия начин", каза г-н Варчев и отказа коментар за финала на взаимоотношенията си с Павлин Николов.

Досега Еврохолд поддържаха детско-юношеския баскетбол в клуба. Днес представителят на холдинга Кремена Йорданова бе представена като спасител на легендарния варненски клуб.

"С парите от Еврохолд бе спасен варненският баскетбол. Благодарни сме и ще се постараем да оправдаем доверието", добави Симеон Варчев и изказа личната си благодарност към Кремена Йорданова.

Още не е ясно дали клубът ще смени своето име (както навремето с ММ биър и Интерком груп), решава се и съставът на Управителния съвет.
"Целта и този сезон са медалите - коментира още Симеон Варчев. - Но не съм привърженик на селекцията в стила на ЛУКойл - налети 1,5 млн. евро., които стигат за №1 у нас, но не и за гарантиран пробив в евротурнирите. За да си в голямата игра, трябват над 7 - 8 млн. евро. Затова ще разчитаме основно на нашата школа и кадри."

Бюджетът на клуба не бе обявен, но Кремена Йорданова не скри желанието на Еврохолд - България да помага максимално на Черно море. "Този отбор е емблема на Варна, затова можа да разчита на нас", заяви общинската съветничка.