Близо 27 кг наркотици бяха задържани от митническите служители на "Капитан Андреево" при проверка на личен багаж в лек автомобил.

По метода „анализ на риска" за проверка е селектиран автомобил, влизащ у нас от Турция. В "Нисан Патрол", с българска регистрация, пътували семейство от Свиленград - 34-годишен мъж, 32-годишна жена и двете им деца на по 4 и 8 години.

При щателната проверка на превозвания багаж сред перилни препарати, портокали, стереопор, тоалетна хартия и други стоки, в три тенекии съдържащи черни маслини, под маслините се открити общо 52 увити в черно тиксо пакети съдържащи прахообразно вещество. При направения полеви наркотест веществото е дало положителна проба за хероин.

По предварителни данни пакетите с наркотичното вещество са с тегло 26,950 кг., а стойността им по цени за нуждите на съдопроизводството е близо 5 000 000 лева. След  действията на ТЗБОП Хасково и РУ "Полиция" Свиленград е задържан още един български гражданин на 33 години от гр.Хасково, съпричастен към случая.