Трима дилъри на наркотици са задържани при операция на антимафиоти, проведена вчера в Бургас, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Установено е, че организираната престъпна група за разпространение на наркотични вещества е действала на територията на Бургас и Варна. При операцията служителите на ГДБОП са задържани трима криминално проявени - А.П. (42 г.) и К.Н (34 г.), и двамата от Варна, както и Л.К. (44 г.) от Обзор.

Претърсени са и ползваните от тримата жилища и превозни средства, открити са доказателства, уличаващи ги в престъпна дейност. Установено е, че действащата група с лидер А.П., е снабдявала с хероин региона на Бургас в период от година и половина. На местна територия наркотика на бургаските дилъри е доставял Л.К. от Обзор, който го получавал от А.П. и неговия сподвижник К.Н.

При претърсване на домовете на участниците в групата от междуетажна площадка в блока, където живее К.Н., е иззета полиетиленова торбичка с около 15 гр. хероин, а от дома на Л.К. в Обзор са иззети две полиетиленови торбички с общо четири сини на цвят таблетки и кутия от медикаменти с прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на екстази.

По време на 6-месечното разследване Л.К. два пъти е задържан с наркотици. Установени още трима бургаски дилъри, получавали от него хероин.

Задържаните са конвоирани до Бургас, където на А.П. е повдигнато обвинение за организиране и ръководство на престъпна група за разпространение на наркотици, а К.Н. и Л.К. са привлечени към наказателна отговорност, като участници в групата. Предстои гледане на мерките за неотклонение в Бургаски окръжен съд на задържаните за 72 часа.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лидера и участниците в организирана престъпна група продължава.