Българският шампион Лукойл Академик записа втора победа в група "I" на EuroChallenge, след като се наложи при домакинството си в столичната зала "Универсиада" над тима на Барак Нетания с 84:76. Най-полезен за "студентите" беше Травис Питърсън - 17 точки 10 борби, а Дамян Стояновски и Божидар Аврамов добавиха съответно по 15 и 13.

Ромио Травис наниза 32 точки и овладя 14 борбиза гостите от Израел.

Двубоят започна по възможно най-добрия начин за "студентите", след като Травис Питърсън вкара седем безответни точки. Преднината на Лукойл се запази до средата на частта - 15:8, но след това, гостите от Израел се възползваха от леката разконцентрация в играта на съперника си и до края успяха не само да изравнят, но и да излязат напред с една точка - 21:20, като с основна заслуга бяха Ромио Травис и Ейдриън Банкс.

Преди началото на вторите десет минути наставникът на Академик Йовица Арсич направи няколко промени в състава си, като пусна на терена Божидар Аврамов, Тенчо Банев и Дамян Стояновски. В първите 4-5 минути домакините успяха да изравнят за 27:27, но като цяло, играта и на двата отбора не блесетеше особено. Едва към края на полувремето смените на "студентите" се разиграха, като Стояновски наниза 13 точки, а Божо Аврамов добави още 5 и разликата след 20 минути беше 14 точки - 48:34.

Доминацията на българския шампион продължи и в началото на третия период, като Шундов и Грийн вкараха и преднината на на тима им вече се доближи до границата от 20 точки - 55:36. Както и в началото на двубоя, домакините  отново се отпуснаха, а от своя страна, играчите на Барак Нетания се възползваха и намалиха пасива си до 45:57 при три минути до края на частта. В оставащото време гостите заложиха на пресираща защита в опит да се доближат още повече до съперника, но вместо това, пасивът им отново стана 14 точки - 51:65.

Заключителната четвърт на мача започна по-добре за гостуващия състав и след убийствена серия от 13:2 разликата падна отново под десет точки - 64:67 при точно седем минути до края. Това доведе до прекъсване за Лукойл Академик, след което на терена отново се завърна Аврамов и това доведе до нови четири точки в актива на младия гард за 71:64.Това не притесни гостите, като отново Травис се развихри и след страхотни негови отигравания тимът на Барак Нетания отново съживи шансовете си за успех - 74:75 при 1:20 минути до сирената. В оставащото време Стояновски вкара след страхотен индивидуален пробив, а Джеймс, Веселинов и Аврамов отбелязаха наказателни удари, докато под другия кош, "човекът-отбор" Ромио Травис пропусна на два пъти това се оказа решаващо - 84:76 в полза на Лукойл Академик.