Вчера в полицейското управление е получен сигнал за поредната кражба на проводници в Липница. Веднага е изпратена на група на местопроизшествието. Полицаите са направили оглед, при който установили кражба на 530 метра меден проводник от стълбове. При извършените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на престъплението. Единият от тях е с инициали Л.П.Л., на 22 год. от Ботевград. Лицето е осъждано и в момента има нова присъда “лишаване от свобода”, която влиза в сила до 10 дни. В.М.М. са инициалите на другия извършител. Той е на 22 години от Ботевград и също е има присъди зад гърба си. На 22 декември миналата година е излязъл от затвора.
Двамата мъже са задържани. Полицията ще поиска от Прокуратурата да им бъде наложена постоянна мярка “задържане под стража”.
В хода на разследването е установено, че същите лица са откраднали 1200 метра ел.кабел от м.Космараните в Елов дол. Престъплението е извършено в началото на декември месец 2010 год. На 25 януари тази година мъжете задигнали 300 метра кабел от същия проводник в м.Ломето – с. Липница, а на 1 февруари откраднали 1540 метра кабел от същото село.
В момента се установяват съучастниците на Л.П.Л. и В.М.М., съобщиха на редовния брифинг в полицията.