18-годишна ученичка от Благоевград е с опасност за живота след извършен криминален аборт. Тя е настанена в реанимацията на МБАЛ в града, съобщава Е-79.

В петък единадесетокласничката от благоевградска професионална гимназия колабирала в поликлиниката. Получила кървене и веднага била приета в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата.

Нивото на хемоглобина е било три пъти под нормалното. Лекарите установили, че момичето е правило аборт, но плацентата е останала в утробата й.

След прегледа на гинеколозите ученичката веднага е настанена в отделението по реанимация, а за случая е уведомена полицията.

На този етап момичето категорично отказва да съдейства на лекарите и полицаите, кой и къде е извършил криминалния аборт, както и къде е изхвърлила плода. Наличието на плацента означава, че ученичката е била бременна след 12-та седмица.

Все още съществува опасност за живота на момичето, поради вероятността да получи отравяне на кръвта, заради неизвадената навреме плацента. Има вероятност плодът да е изхвърлен вследствие на спонтанен аборт, който може да се предизвика чрез приемане на лекарства.

Работата на полицията по тежкия криминален случай продължава.