Криминалисти разкриха извършителите на тежко престъпление в с. Гинци.

Двама от тях са задържани с постановление на прокуратурата за 72 часа, съучастникът им ще бъде екстрадиран за Италия, където е осъден за извършено престъпление. Тримата са с богато криминално минало и осъждани.

Тримата са ограбили и пребили семейство в селото, след като разбили външната врата на къщата.

Криминалисти разпитали двамата потърпевши, които разказали с ужас преживяното. Съпрузите спели, когато били нападнати от маскирани, заплашили ги с нож, след побой над мъжа, вързали двамата за кревата и започнали да обръщат наопаки цялата къща.

След като открили скритите от стопаните пари - над 7 000 лева, ги заплашили, че ще ги запалят, ако се обадят в полицията, изпотрошили мобилните им телефони и избягали.

Криминалисти от областната дирекция и местното районно започнали денонощна работа по разкриване на бруталното престъпление. Те разпитали десетки хора от селото и околността.

Оказало се, че много от тях имали информация, че семейството разполагало с пари от продажба на селскостопански животни, които съхранява вкъщи - факт, който твърде много затруднил криминалистите.

В хода на продължилото разследване те попаднали първо в следите на двамата помагачи - Ц.П. /47 г./ и Ц.Б. /43 г./ от Годеч, които  били задържани за 24 часа. Малко по-късно в полицейския капан се хванали и основните извършители - Р.М. /25 г./ и А.С. /33 г./ от София.

Полицаите извършили серия проверки на адресите им в ж.к. "Люлин", както и на заведения и други посещавани от тях адреси в ж.к. "Хаджи Димитър", с. Доброславци и др. В петък Р.М. бил заловен в автокъща в ж.к. "Люлин  6", а А.С. - обявен за общодържавно издирване. Късно същата вечер той бил засечен в кафене  в ж.к. "Люлин 5" и задържан.

При продължилото разследване бил установен и третият пряк участник в грабежа - И.Н. /29 г./ от София. Оказало се, че той е осъден за извършено престъпление в Италия.

Тримата са рецидивисти и вече осъждани - Р.М.  е регистриран за взломни кражби,  А.С. е многократно регистриран за кражби, средни телесни повреди и обсебване, а И.Н. - за кражби и хулиганство.