Традиционен базар на мед и пчелни продукти бе открит във фоайето на читалище “Христо Ботев”. Организатор на проявата, посветена на днешния празник – Свети Харалампий”, е ОбС на Съюза на пчеларите и Община Ботевград. В нея участват пчелари от двете местни пчеларски дружества.
Програмата по откриване на базара включваше: празничен водосвет за здраве, отслужен от отец Борис, изпълнения на певческа група от село Скравена и избор на Пчела – Царица, който се организира за трета поредна година. Днес късметът от питката на пчеларите се падна на Добринка Цветкова. Тя бе коронясана за Пчела – Царица 2011. Добринка Цветкова и съпругът й се занимават с пчеларство повече от 20 години.
Към пчеларите специални поздрави за здраве и берекет през годината отправиха кметът Георги Георгиев и председателят на ОбС на Съюза на пчеларите Венетка Цолова.
На откриването на базара присъстваха още: областният управител Красимир Живков, председателят на ОбС – Ботевград, Маргарита Кирова, секретарят на общината Цеца Иванова и други.