Съветниците гласува „за” предложението на общинското ръководство да бъде създаден Общински учебен спортно-тренировъчен център „Балкан”, считано от 1 март. Той ще включва новата ледена пързалка и две тренировъчни зали – за баскетболистите и акробатите. "В центъра ще има стена за катерене. Кънките за ледената пързалка ще се дават под наем", уточни кметът Георги Георгиев.

Съветниците утвърдиха и числеността на персонала в спортен център „Балкан” – 1 управител, 1 техник електро и хладилни съоръжения, организатор обучение – 2 щатни бройки,  1 работник за поддръжка на спортните съоръжения и 1 хигиенист.
Средствата за издръжка на спортния център ще бъдат осигурени от делегираните бюджети на общинските училища.

„Нямам нищо против изграждането на спортни съоръжения за децата. Издръжката им обаче трябва да бъде от собствени приходи на общината, а не за сметка на делегираните бюджети на училищата. По тази причина няма да подкрепя тази докладна. Обжалвах решението на ОбС за издръжка на спортно-тренировъчен център "Васил Левски", ще обжалавам и това”, каза съветничката Петя Кочкова. Тя напусна заседанието преди да бъде обявена процедура по гласуване на предложението за създаване на спортен център „Балкан”.

„Аз не управлявам резерва на училищата. С него се разпорежда ОбС. Между другото, убеден съм, че най-много деца от „Вапцаров” ще посещават ледената пързалка, защото това е най-голямото училище в общината”, заяви в отговор кметът Георги Георгиев.
В изграждане на ледената пързалка са инвестирани около 403 000 лева, а ремонтът на тренировъчната зала струва около 200 000 лева, стана ясно на сесията.