Поводът за срещата е депозирана преписка в полицията за ежедневно полицейско присъствие на територията на селото, съобщава пресцентърът на МВР.

В срещата, съвместна инициатива на ръководството на ОДМВР-София и  кметът на община Правец, присъстваха началникът на РУП-Правец председателят на общинския и кметът на с.Джурово.
Преди месец над 400 жители на с. Джурово депозираха в полицията подписка с искане за ежедневно полицейско присъствие на територията. По време на срещата директорът на ОДМВР-София представи данни за състоянието на оперативната обстановка в селото - през изминалата година са  регистрирани 64 престъпления, 30 от тях разкрити. Задържани са девет души, един от тях с постоянна мярка „Задържане под стража”. Осъдени са 17, шест от тях - приведени в местата за лишаване от свобода. Пред жителите на селото Николов сподели, че от 100 подадени сигнала, повече от половината са били фалшиви.
Пред ръководството на ОДМВР-София жителите споделиха проблемите си. Сред тях – самотноживеещите да бъдат по-често посещавани от униформените служители, за неработещите видеокамери, монтирани в центъра на селото, за кражбите на метали, домовите кражби и незаконната сеч. Отчетен беше фактът, че са зачестилите специализирани полицейски операции с участие на жандармерията, както и регулярните проверки срещу неправоспособни и употребили алкохол шофьори. В края на срещата, те отново настояха за ежедневно присъствие на полицейски инспектор в селото.
Директорът заяви, че ще продължат акциите по линия на кражбите на метали, домовите кражби и неправоспособните и пияни шофьори и обеща на жителите на селото, че отново ще ги посети.