Новата портативна конзола за видеоигри Нинтендо 3DS с триизмерна визуализация излезе в Япония и най-нетърпеливите побързаха да се сдобият с екземпляр. В много случаи поръчките са направени преди повече от месец, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

Триизмерната конзола е с два екранна и ще може да изобразява триизмерни образи без нужда от специални очила, което е нововъведение за този тип джаджи. Близо 2000 души от ранни зори се наредиха в храма на електрониката Йодобаши Камера в Акихабара - токийския квартал на технологиите, игрите и анимациите.

Повечето от магазините доставяха ценния предмет само на предварително поръчалите го. В Япония конзолата 3DS на компанията Нинтендо се продава за 25 000 йени, близо 230 евро, и е най-скъпата в сектора. 3DS ще бъде пусната през март в Япония и в САЩ - двата основни пазара за Нинтендо.

Нейният сънародник и съперник Сони подготвя за края на годината нова джобна машинка, засега наречена NGP, снабдена с непознати функции и технологии за конзолите. В Нинтендо очакват да продадат 4 милиона 3DS само в първия си месец на пазара, а заедно с това да бъдат закупени и цели 15 милиона игри за нея.