За 3 мача бяха спрени съдийските права на столичния рефер Костадин Стойчев, съобщава официалният сайт на Локомотив (Септември). Той оплеска тотално мача миналата неделя от 21 кръг на първенството на Югозападната В група на стадиона в град Септември между Балкан и домакините от Локомотив 1925.


След като се запозна с жалбата на ФК Локомотив и изгледа пълния видеозапис от срещата, Съдийската комисия при ЗС на БФС взе решение на накаже Костадин Стойчев.

Любопитен е фактът, че въпросният рефер е получил ниска оценка – 7.6 от делегата на мача в Септември, но тя не е била достатъчна за наказание, тъй като условието за това е под 7,3. Така Стойчев беше изваден от нарядите едва след жалбата на Локомотив и видеозаписа на мача.


Пълният текст на жалбата, изпратена от ФК Локомотив 1925:

На вниманието на:
Съдийската комисия при ЗС на БФС гр. София
ЖАЛБА
от


Марин Рачев, председател на УС на ФК „Локомотив 1925”, гр. Септември, участник в състава на Югозападна „В” АФГ.


ГОСПОДА, Във връзка с провеждането на футболната среща от 21 кръг за първенство на югозападна „В” АФГ между отборите на „Локомотив 1925” и „Балкан”(Ботевград), играна в град Септември и завършила при резултат 1:1, бих желал да обърна Вашето внимание върху някои съдийски присъждания на столичния рефер Костадин Стойчев, който по мнението на много хора на стадиона и най-вече на тези от УС и спортно-техническия щаб на ръководеният от мен Клуб, не се справи с вменените му от Вас и Правилника за футболно съдийство задачи по ръководене на въпросната среща и по този начин я опорочи ТОТАЛНО.

 

Но нека насоча вашето внимание на съдийството в мача по същество.През първото полувреме играта беше лишена от много спорни моменти и нашите претенции са пренебрежително малки – свързани най-вече с подминаване на нарушения срещу наши играчи в централната част и в зоната на 30-40-тия метър от вратата на противника.По-лошото се случи през второто полувреме и по специално в последните 30 минути на мача – време, през което трудно може да се забележи(виж. Видезаписа) адекватно отсъждане на съдията Костадин Стойчев.

 

Най-фрапиращата ситуация настъпи в 64-та минута на двубоя (това е приблизително като време), когато нашият нападател Христо Спасов беше фаулиран в наказателното поле на противника, но само главният съдия не видя очевидната дузпа. Последва групов протест, при който явно гузният рефер не посмя да декорира никого от нашият тим.

 

След този епизод Костадин Стойчев обърка тотално срещата, за което претенции най-вероятно ще имат и гостите. Малко по-късно той изгони пресилено техния футболист Стоядин Станков, занижи и дисциплинарния контрол по самата среща. В 84-та минута Костадин Стойчев отсъди дузпа в наша полза, явно за да компенсира недадената 20 минути по-рано. 11-метровият наказателен удар беше бурно оспорван от гостите, които в първият момент смятаха, че е отсъден фаул в тяхна полза.

 

Груповият им протест, свързан с бутане и заплахи, изтласка съдията чак до централната линия на терена, а единственото наказание беше официално предупреждение на вратарят на Балкан Митев, и то за дузпата, а не за протеста. В същото време защитникът на ботевградчани Христо Арангелов си позволи да псува и плюва съдията, но гузната съвест на Стойчев проговори и той не посмя да даде дори жълт картон на въпросният футболист. След изравнителния гол и малко преди това съдията от София отново си позволи волности, като подмина няколко нарушения срещу наши играчи около наказателното поле на противника. На фона на няколкото сериозни прекъсвания на играта, особено през второто полувреме и извършените смени в двата отбора, Костадин Стойчев даде символично продължение от само 2 минути.Към настоящата ЖАЛБА прилагаме пълен видеозапис на мача, осъществен от телевизия „Телекабел”-Пазарджик, която засне срещата на стадион „Локомотива”.

 

Във връзка с всичко горе изложено ви умоляваме да изгледате мача, да проверите фактите и да установите основателността и достоверността на нашите претенции. Ние пледираме за наказание на рефера Костадин Стойчев, чието слабо (не искаме да мислим, че е и тенденциозно) съдийство, стана причина за опорочаване на срещата и повлияване на крайният резултат, в една или друга посока. Надявам се, че ЖАЛБАТА ни ще бъде разгледана и  удовлетворена.28.02.2011 г