Обикновено оплаквания от съдийството в тези групи, а и не само в тях,  се възприема от някои като често използвано търсене на оправдание за загубите. В случая, обаче, ако се съди по реакциите на играещия президент и треньор на Балкан Иван Редовски, нещата са значително по-сериозни. Веднага след мача в Перник той подаде жалба срещу ръководещите срещата. И не е далеч от намерението да спре отбора от участие в третия ешелон.


 


"Вече става нетърпимо. Миналия сезон също изпатихме доста от  съдиите в определени мачове. Лошото е, че по абсолютно същия начин бяхме наказани от тях още в първите две срещи от новото първенство (в Ботевград срещу Хебър първия кръг и в събота в Перник с Миньор) и бяхме тотално ощетени.


Ще говоря за всичко това  с председателя на Зоналния съвет Валентин Чакъров, макар че нямаме нищо против футболния съюз, а единствено срещу съдийската комисия. Плащаме й таксите за мачовете, а съдиите, вместо да ръководят нормално, подпират съперниците ни. Това се видя отчетливо  срещу Хебър и Миньор, за мотивите им не искам да говоря.


Не може с толкова мъки един отбор да събира средства, за да съществува и да играе в първенството, а реферите да правят каквото си искат, а след такива мачове понякога се държат нагло и подигравателно.


Затова обмисляме крайно решение.  Не сме далеч от мисълта да преустановим участие в първенството", каза Иван Редовски пред botevgrad.com.