Новото поколение Citroen C4 бе официално представен на церемония край София. Шоуто по време на презентацият ръководеше водещият от TV7 Иво Андреев. Той използва познанията си като синоптик и съобщи приятната новина за пристигането на модела у нас.

Дизайнът на автомобила е вдъхновен от концепцията DS High Rider. Французите предлагат богата палитра от дизелови и бензинови двигатели. Заедно с познатите технологии като електрическа ръчна спирачка, системата AFIL (сигнал при пресичане на осевата линия), биксенонови фарове с насочване, измерване на наличното свободно място за паркиране, новият Citroen C4 разполага и с нови за сегмента екипировки.

Моделът има система за наблюдение на мъртвата точка, регулатор, ограничаващ скоростта с възможност за програмиране (запаметяват се различни допустими скорости), фарове за мъгла със статично осветяване при разминаване с друг автомобил, контакт 230 V, перфектно интегриран в горната част на централната конзола, комфортни седалки с електрическа лумбална настройка и функция масаж за предните места, която е уникално предложение, индивидуални настройки в купето (цвят на централния дисплей, звукови сигнали, интензивност на климатизацията) за максимално удобство при шофиране.