ДЕВОЙКИТЕ-МЛАДША ВЪЗРАСТ ШАМПИОНКИ НА РЕГИОН СТРУМА
На 12 и 13.03.2011 г. град Етрополе бе домакин на регионалното първенство по волейбол на регион Струма, включващ областите Софийска, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска за девойки.младша възраст.
Момичетата от Етрополе попаднаха в една група с отборите на Велбъжд-Кюстендил, Самоков и Пирдоп, където спечелиха и двете срещи по категоричен начин с по 3:0 гейма.
На полуфинала се изправиха срещу втория отбор от другата група Струмска слава -Радомир. Мачът премина под тоталното превъзходство на етрополки и те заслужено се класираха за финала. Там ги чакаше отборът на Пирин-Разлог. Финалният мач бе доста равностоен. Двата отбора се бореха точка за точка. Резултатът бе многократно изравняван, но в крайна сметка момичетата от Етрополе, в състав Христина Горанова, Велина Маринова, Наталия Ангелова, Христина Николова, Марияна Желева, Станислава Василева, Лора Йорданова, Илона Проданова, Сияна Йотова и Марина Маринова, успяха да измъкнат победата.
Крайно класиране:1.Етрополе, 2.Пирин-Разлог, 3.Велбъжд-Кюстендли, 4.Струмска слава-Радомир, 5.Пирдоп, 6.Марек-Дупница, 7.Самоков.
Отборите на Етрополе и Пирин-Разлог се класират за зоналното първенство
ОБЛАСТНИ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ ПО ВОЛЕЙБОЛ
На 13.03.2011 г. град Етрополе бе домакин на областните ученически игри по волейбол за юноши и девойки 8-10 клас.
В състезанието взеха участие три отбора при  девойките и девет при юношите. СОУ "Хр.Ясенов" бе представител на Етрополе.
При девойките изненади не се получиха. Етрополки бяха с цяла класа над своите съпернички от Самоков и Божурище и заслужено спечелиха първото място, като добиха право да участват на зоналното първенство.
Истински битки предизвикаха мачовете при юношите. Момчетата от Етрополе заеха първо място в своята група побеждавайки отборите на Златица и Елин Пелин. На полуфинала се изправиха срещу отбора на Самоков. Срещата премина доста оспорвано, но в крайна сметка етрополци спечелиха с 2:0.
Интересен развой предостави финала на надпреварата, където един срещу друг се изправиха възпитаниците на СОУ"Хр.Ясенов"-Етрополе срещу СОУ "Хр.Ботев"-Ихтиман. Гостите поведоха с 1:0, но във втория гейм етроплци играха по мобилизирано и го спечелиха. Така срещата се реши в тайбрека. Ясеновци поведоха с 7:0, след това с 14:11 и когато всичко вече изглеждаше решено, момчетата от Ихтиман надскочиха себе си и спечелиха с 16:14.
Крайно класиране: девойки-1.Етрополе,2.Самоков,3.Божурище
юноши-1.Ихтиман, 2.Етрополе, 3.Самоков, 4.Долна Баня, 5.Правец, 6.Елин Пелин, 7.Златица, 8.Г.Малина, 9.Пирдоп
Текст и снимки: Васил Василев