От тази седмица започва асфалтиране на общински улици. Най-напред асфалтово покритие ще бъде положено на улица “Трети март” в Трудовец. След това започва ремонт на ул. “Христо Ботев4 в селото. Подготвя за асфалтиране улицата от главния път до сливите в Зелин. До края на следващия месец ще бъде положен асфалт и върху улиците “Зелинград” и “Просвета” в Ботевград. Ще бъдат асфалтиране и улици в Новачене, Скравена – ул.”Чифлика” и “Тодор Комитски” в кв. Паланката на селото, в махала Ломето на село Липница, съобщиха от общинската администрация.
В момента продължава изграждането на: спортна площадка във Врачеш. Тя ще струва около 55 000 лева и ще бъде завършена най-късно до 10 април. Новият пенсионерски клуб в Боженица ще е готов до края на този месец. През пролетни сезон започва подмяна на водопроводната мрежа по улица “Медвен” в Скравена. Общината има готовност за довършване на строително-монтажните работи на пречиствателната станция в Литаково. От общинската администрация водят преговори за изкупуване на частна земя, върху която ще бъде изградена пречиствателната станция за питейни води в Трудовец.
“Няма да бъде подминат и градският форум в Ботевград. До средата на април ще започне насипването, стига да е хубаво времето”, съобщи кметът на общината Георги Георгиев. Той каза, че тече реализацията на проекта за художествено оформление и обзавеждане на новия музей.