През тази година финалите на "Уимбълдън", най-старият турнир по тенис, за първи път ще бъдат заснети в 3D и предавани на живо в High Definition 3D в оборудвани с 3D технологията киносалони по целия свят.

Sony и "All England Lawn Tennis Club" съобщиха, че са се договорили за сътрудничество, за да предложат 3D забавление в подходящо оборудваните киносалони по целия свят. По този начин тенис запалянковците получават невероятна възможност да се потопят в турнира по съвсем нов начин, в съвършено нова среда, запазвайки оживлението и атмосферата на известния централен корт.

Sony ще участва в продукцията на полуфиналите и финалите на сингъл мъже, както и на финалите на сингъл жени в High Definition 3D. За да поднесе цялото вълнение от триизмерния тенис, Sony ще работи съвместно със SuperVision Media, партньор в разпространението на филми.

Фуджио Нишида, президент на Sony за Европа, коментира: "Изключително ни е приятно, че ще работим с "All England Lawn Tennis Club", за да поднесем на потребителите това толкова престижно спортно събитие в 3D. Гледането на тенис в High Definition 3D е поразително преживяване, скоростта на действието и моментните емоции сякаш оживяват; атмосферата и вълнението са толкова близки до реалността на централния корт, все едно наистина сте там."


"3D Уимбълдън" преживяването на живо ще се предлага от стотици 3D кино салони по целия свят, така че много повече хора ще могат да се насладят на едно от най-прославените спортни събития сякаш действително се намират на "Уимбълдън".

Очаква се все повече спортни събития да бъдат отразявани на живо с 3D технологията, за да доставят максимален допир до реалните събитие и несравнимо забавление за почитателите.