Депутатката от "Атака" Калина Крумова, която заподозря в некоректност благотворителния тв формат "Байландо", продължава да търси парите от смс-и, които според нея и други не са отишли по предназначение.

Дамата поискала щателна проверка от страна на Нова телевизия и сезирала по случая СЕМ. Оттогава минало близо месец, но развитие по казуса нямало. Единственото, което се знае е, че Нова са изпратили писмо с отговорите си на въпросите на Крумова до СЕМ, а Съветът от своя страна препратил документа до Крумова, пише ekrana.info.

"Това писмо е смешно, то не отговаря и на половината от нещата, които ме интересуват, а те са как се осъществи мечтата на победителя в "Байландо" - Рада Рачева и на каква стойност", възмущава се  Калина пред "Всеки ден" и разказва за още по-фрапиращ факт, свързан с "Глобул".

"Вчера получих писмо от КРС, в което ми се обяснява, че мобилният оператор е отказал да ми даде справка за броя на смс-ите изпратени по време на целия формат. Доводът им е, че информацията била конфиденциална. Ама аз не искам номерата, а само бройката - това е нелепо", негодува Крумова..

Другото, което намирала за смущаващо е, че продуцентите не обяснили добре в началото на шоуто, че смс-ите не играят роля при набирането на средства, а са само за гласуване. "Извинявайте, но почти не познавам зрител, който да го е разбрал по този начин, дори и да е било съобщено един или два пъти. Повечето хора останаха с обратното впечатление и затова пращаха кратки съобщения", убедена е тя.

От Old School Productions обаче заявили пред "Всеки ден", че това условие изрично е било подчертано и няма никакви опити за манипулация на зрителите. Същото ставало ясно и от писмото на Нова тв до СЕМ.