Компанията Genius, един от известните производители на компютърни аксесоари и периферия, пусна на пазара нов модел ергономична безжична мишка.
    
Genius Traveler 6000
- Технология: Оптична безжична 2.4 GHz
- Резолюция: 1200 dpi
- Приемател:  USB Pico
- Интерфейс: USB
- Бутони:  3 (ляв, десен и скрол)
- Съвместимост: Windows 7/Vista/XP или Mac OSX 10.4+
- Размери: 98 x 55 x 35 мм
- Тегло: 52 грама     

Traveler 6000 има изчистен дизайн, заоблени контури и е проектирана за работа както с дясна, така и с лява ръка. Формата е оптимизирана с цел подобряване на комфорта и повишаване на ефективността при работа, съобщи GreenTech.bg.

Оптичният сензор на мишката с резолюция 1200 dpi позволява по-голяма прецизност при позициониране на курсора и по-добър контрол при придвижване в документи или сърфиране в интернет. Миниатюрният Pico USB приемник осигурява стабилна безжична връзка и не заема почти никакво пространство.

Traveler 6000 използва пестеливо енергията. Устройството работи само с една AAA батерия и има превключвател за преминаване в режим на покой, с което животът на батерията се удължава допълнително.

Мишката е налична в три цвята – Diamond Black, Royal Blue или Ruby Rose. На българския пазар Traveler 6000 се предлага за около 25 лева от дистрибутора Computer 2000.