Шефът на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов даде ексклузивно интервю за Спортно шоу Гонг, в което сподели интересни неща за трансферите при „червените”, за предстоящия 60-юбилей на клуба, както и за вечния съперник Левски.

„За първи път от дълго време имаме планирана дълга, много добре премислена подготовка. В първата част в Анталия се набляга на физическа подготовка, а във втората част ще наблегнем на игри. Продължаваме селекционния процес, но няма да е толкова мащабен колкото през лятото. Търсим атакуващ халф, десен бек и още един нападател. Това е рамката на нашата селекционна политика. Говоря всеки ден със Стойчо Младенов, има оптимизъм в тима,”
заяви Томов. „Моята препоръка е да се обърне внимание на атакуващия футбол, за по-голяма атрактивност да има в играта през пролетния полусезон,” допълни той.

Босът на „армейците” разказа много любопитни неща и за предстоящите чествания по случай 60-годишнината на клуба. На 7 май в зала 1 на НДК ще бъде празникът. Най-интересното обаче ще се случи на 19 или 20 май, за когато е предвиден демонстративен мач. Съгласието си да играе в него с екипа на ЦСКА вече е дал Димитър Бербатов, а покани са изпратени и до Стилиян Петров и Мартин Петров. За съперник се преговаря с големи европейски отбори.

„Искам на 7 май вече да сме шампиони. Всички имаме обеца на ухото от преди две години за загубените седем точки. Сега не искам това да се повтаря. Есенни шампиони сме, но за да сме национални шампиони, не трябва да има главозамайване,” каза Сашо Томов.

Относно проваленият трансфер на Валентин Илиев в Норич, шефът на ЦСКА коментира: „Неприятно ми е, че в Англия все още ни дискриминират с тези работни визи. За Валентин Илиев бяхме подписали перфектен договор, и съжалявам искрено, че трябва да чакаме заради такива бюрократични спънки. Имаме оферти и за Неи, за Кабус, за други, но аз отказвам да ги продавам. Напълно реално е да искаме от отбора влизане в Шампионската лига,” обяви Томов. „За Чиликов има оферти от Китай и Япония, самият той иска да замине, ние разбираме това и не изключвам той да играе в някоя от азиатските страни. Чиликов е по-близо до Китай. Ще го съгласувам и със Стойчо Младенов. Със закупуването на още един нападател ще решим този въпрос,” добави политикът.

Томов не пропусна да зачекне и вечния враг Левски и трансферната политика на „сините”. „Жалко е, че забраниха на Христо Йовов да играе в България, той е много талантлив и е моя слабост. Аз не бих постъпил така с някой от нашите играчи, например Велизар Димитров. ЦСКА би взел Христо Йовов, ако имаше възможност,” каза той.

„За неизплатените премии в Левски нищо не се говореше преди време, а за нас, които си плащаме всичко, даваме най-високи заплати, най-много пари за трансфери, непрекъснато се пише,” допълни Томов, запитан за финансовите „проблеми” в ЦСКА.