ЦСКА стана шампион на България и завоюва 31-та си титла след успех с 3:1 над Ботев Пд. Армейците спечелиха първенството предсрочно, след като три кръга преди края поведоха с 13 точки на втория – Левски, който обаче е с мач по-малко, но дори и победа на сините не би променила ситуацията на върха.

Срещата от 27-я кръг на А група се игра пред празни трибуни, без фенове на червените, които да се зарадват от триумфа или такива на Ботев, които да се ядосат на слабата игра на канарчетата.

Така ЦСКА стана шампион, но без да има възможността да направи почетна обиколка на стадиона в Пловдив, заради наказанието на домакините.

Футболистите на ЦСКА трябваше да се задоволят само с прегръдки помежду си и с ръководството на клуба, което бе на съоръжението в Пловдив. Триумфът най-вероятно ще бъде отбелязан подобаващо при домакинството в следващия кръг на армейците срещу Черноморец, а честванията ще се прелеят с предварително подготвените празненства по повод 60-годишния юбилей на клуба.

ЦСКА бе по-добрият в мача и заслужено спечели двубоя си срещу Ботев Пд. Почти през цялото време червените атакуваха, докато домакините в стремежа си да не допуснат попадение забравиха, че за да спечелят трябва и да отправят и удари по посока на вратата на гостите. Така съвсем закономерно се стигна до 26-та минута, когато Неи прати топката в мрежата на домакините. След центриране на Петре, бразилецът засече кълбото, първоначално Арсов отрази удара, но след повторния опит на Неи, кълбото се оказа зад голлинията, макар и в ръцете на стража на Ботев.

Пет минути по-късно се стигна обаче до изравнително попадение, което бе реализирано от дузпа. Главният рефер Стефан Спасов посочи бялата точка след игра с ръка на Данчо Тодоров в наказателното поле. Точен за 1:1 бе Георги Христов, който върна надеждите на домакините, които се опитаха да изравнят играта след гола, но това в никакъв случай не изравни статистика по отношение на ударите отправени към съперниковата врата.

Малко преди съдията да прати футболистите в 15-минутна почивка ЦСКА отново излезе напред в резултата. В 44-та минута реферът Стефан Спасов посочи за втори път бялата точка, този път обаче в полза на гостите, при това заради нарушение на Димитров срещу Флорентин Петре. Точен от 11-те метра бе Неи, който прати кълбото в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Лилчо Арсов.

През първото полувреме по няколко пропуска направиха още Емил Гъргоров, Кирил Котев, както и Неи, като при едно от положенията за ЦСКА бразилецът уцели напречната греда.

След почивката армейците продължиха да доминират и контролират всичко случващо се на терена, като видимо показаха, че желаят 31-та си титла предсрочно. Нейното узаконяване стана в 85-та минута, благодарение на чудесен гол на Флорентин Петре. Румънецът бе изведен отлично от Янчев, за да навлезе в наказателното поле, финтирайки двама защитници на Ботев, и да реализира за крайното 3:1.

Така ЦСКА стана шампион на България за 31-и път само няколко дни преди клубът да отбележи 60-годишния си юбилей.