56-годишният треньор по спортна акробатика и батут Лилян Александров бе убит снощи в Габрово. Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112.

От МВР съобщиха, че към момента са задържани двама души, които са заподозрени в извършване на деянието.

По първоначални данни мъжът е застрелян с няколко изстрела до кооперацията, в която живее, намираща се на ул. "Емануил Манолов" в града.

Инцидентът е станал около 19.45 часа. На местопроизшествието веднага пристигнало ръководството на полицията и окръжният прокурор на Габрово. Огледът е приключил около 22.30 часа.

Александров е починал от огнестрелна рана в лявата част на гръдния кош.

Шефът на полицията в града - комисар Денислав Донков поясни, че убитият се е прибирал от събиране на клуба, когато е причакан и застрелян. По думите му засега се предполага, че стрелецът е бил сам.

Донков каза, че се работи по горещи следи и колегите му се опитват да изяснят какви са евентуалните мотиви и най-вероятната причина за инцидента. Според него най-вероятно става дума за лични мотиви, тъй като Александров е имал и странични дейности, извън спорта, но те не са толкова важни, че да се стигне до подобна развръзка.

Директорът на полицията в Габрово уточни, че версиите, по които се работи са стандартните версии, но не пожела да коментира повече, тъй като тепърва ще се изясняват отношенията му с определени лица.

Лилян Александров бе определен за треньор номер 1 на Община Габрово за 2009 година.