Вчера депутатът Николай Пехливанов се срещна с жители на село Трудовец. Той информира хората, пострадали от наводнението през 2007 год., какви действия е предприел по жалбата им срещу замразяване на проекта за укрепване коритото на река “Касица”.
“Направих питане до министър Плевнелиев защо проектът за укрепване коритото на река Касица е спрян и какво следва оттук натам. Той ми отговори, че това един от 43-те проекта по програма регионално развитие, които бяха спрени, тъй като имаше опасения за злоупотреби с тези средства. Другият проблем е, че тези проекти не са финансово обезпечени. Министър Плевнелиев предложи община Ботевград да кандидатства с проект по оперативната програма за превенция срещу наводнения и аварии към Министерството на регионалното развитие. Срокът за кандидатстване беше до края на месец февруари, а сега до края на март излизат резултатите. За съжаление Община Ботевград не е кандидатствала с проект.
Договорил съм целево финансиране през Министерството на финансите. Изисква се само кметът на Ботевград да напише писмо до министър Дянков, че има желание да получи целево финансиране за решаване на проблема. Другият вариант за осигуряване на целеви средства е по бедствия и аварии към Министерството на вътрешните работи. Готов съм да съдействам, стига да има инициатива от страна на общината. Казаха това на срещата с жителите на Трудовец", обясни пред наш репортер депутатът от ПП “Атака” за Софийска област Николай Пехливанов.