Двама възпитаници на ПМГ “Акад.проф.д-р Асен Златаров” се класираха за националния кръг на олимпиадата по информационни технологии, направление “Мултимедия”. Ива Грухланска от 8 “а” е постигнала резултат от 81 точки в областната надпревара. Темата на нейната разработка е “Защита на личните данни”. 77 точки е получила Поля Дакова, ученичка от пети клас на гимназията. Разработката й е озаглавена “Зелената планета”.
В областния кръг на олимпиадата по информационни технологии са участвали общо 36 ученици от Софийска област. Петима от тях са се класирали за следващото ниво.
Гимназисти завоюваха и призови места и в надпреварата по математика “Европейско кенгуру”, в която участваха ученици от 2 до 12 клас от Ботевград, Правец и Етрополе. В групата на петокласниците първо място зае Антим Петков, а второ – Георги Дачев. Първенец от шестокласниците е Калоян Кръстев, а второ място в тази група зае Теодора Петкова. Осмокласничката Деница Тотева е втора в нейната възрастова група. Първо място при деветокласниците завоюва Цветина Маринова, а при десетокласниците Йоанна Панталеева.
Директорът на ПМГ “Акад. проф.д-р Асен Златаров” Даниела Колева награди учениците за постигнатите високи резултати. Церемонията по награждаването се състоя на традиционния пролетен бал на гимназията. Той се проведе вчера в дискотеката в бившия Младежки дом. Тази година крал на бала стана Иван Благоев, ученик от 11 “а” клас, а за кралица бе избрана Бенислава Кръстева от 11 “б” клас.
Купонът на учениците бе изпълнен с много настроение и положителни емоции. Изпълненията на гимназистите, които свирят в младежкия духов оркестър, взривиха публиката.