Открит урок „Да разкажем пред романтичните герои Ромео и Жулиета за историята на нашия клас” изнесоха днес осмокласниците от паралелката с профил „Чуждоезиков, английски език”. Целта на проявата бе учениците да покажат пред присъстващите гости знанията си по предмета. За целта те бяха подготвили екипни разработки по различни теми, изучавани през учебната година. Урокът започна с кратък разказ за историята, приложението и приноса на Шекспир в словното богатство на английския език. На фона на снимки от Верона с няколко изречения бе представена една от най-популярните творби на автора.
Гостите Ромео и Жулиета бяха поканени в импровизирания ресторант, където научиха от своите домакини любопитни факти за плодове, зеленчуци и традиционната българска кухня, българските традиции и обичаи, за забележителните природни феномени, за Ботевград и за спорта, с който се слави нашият град – баскетбола, за един от музикалните инструменти, който се използва в българския фолклор – гъдулка.
Шекспировите герои имаха възможност да пазаруват от импровизирания магазин.
Ученичка с интерес към изобразителното изкуство разказа за художника Салвадор Дали и описа една от неговите картини.
По време на урока бе представен вариант на интервю за работа, също на английски език.
В края на проявата осмокласниците решиха кръстословица. На финала изпълниха песента „Чудесата на света”. С нея те поздравиха присъстващите.
Класният ръководител на 8 „г” клас Радка Иванович благодари на гостите за проявения интерес към открития урок - част от инициативата на училището – „Отворени врати в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Тя  стартира на 22 април и приключва с пролетен бал, организиран тази вечер от 19 часа в спортна зала „Балкан”. Забавлението преминава под надслов „Учим добре и се забавляваме добре”. То е изпълнено с много песни, танци и хумористични сценки.
Повечето от участниците в пролетния бал бяха спазили изискването на Ученическия съвет за дрескод в черно и бяло, видя наш репортер.